0 items -  0.00
+31 (0)88 88 321 88 Contact

ADVIES

one stop online shop

SQ Sociale Vaardigheden

De SQ-Sociale Vaardigheden (SoVa) meet de sociale intelligentie van personen die net op de arbeidsmarkt komen en die daar gaan samenwerken met collega’s, leidinggevenden en klanten. De SQ-test is een multimedia situationele beoordelingstest (Engels: Situational Judgment Test SJT). Een sociaal intelligente medewerker schat de effectiviteit van gedrag goed in, rekening houdend met de belangen van verschillende stakeholders.
De SQ-SoVa bestaat uit 18 scènes waarin interacties zijn gespeeld door acteurs. Er wordt van kandidaten een oordeel gevraagd van de effectiviteit van sociaal gedrag van medewerkers in relatie met leidinggevenden, collega’s en klanten. De SQ-SoVa is bedoeld voor mensen die net op de arbeidsmarkt komen van niveau HBO+ of ervaren mensen met MBO-niveau. De testtijd bedraagt ongeveer 1 uur inclusief instructie en oefeningen.

De rapportage is gebaseerd op acht scores. De belangrijkste, de SQ-score, geeft aan hoeveel de persoon in zijn effectiviteitsbeoordelingen overeenkomt met het oordeel van een groep van experts. Experts zijn mensen “die het kunnen weten” op grond van ervaring en reputatie.

Verder zijn er drie SQ-deelscores, voor omgang met leidinggevenden, collega’s en klanten. Om te begrijpen hoe het komt dat SQ-scores achterblijven zijn er vier stijlscores, conform de Roos van Leary.

SelectieSimulatiesVanderMaesen & Koch
1

Recent projects

All
360 Feedback (gedrag)
Consulting Tools
Cubiks
Fase HR Cyclus
HrmForce
Integriteit
Intelligentie
Interesse
Master Management
Mobiliteit
Motivatie
Ontwikkeling
Pearson
Persoonlijkheid
PiCompany
Savvy
Segment
Selectie
SHL/CEB
Simulaties
TalentScanner
Uitgever
Vaardigheden
VanderMaesen & Koch
Voorselectie
Contact